Online Poslovi Od Kuće – Provereno Lično

Pozdrav ljudi, dobrodošli na moj blog. U ovom članku ću vam navesti koji su to online poslovi od kuce koje sam ja lično proverio i radio na njima. Ovo pišem zato što želim da vam pomognem da ne pravite iste greške kao ja na početku svoje online karijere.

Imam 3 godine iskustva kada je u pitanju zarada na internetu i na ovaj način želim da prenesem svoje iskustvo vama koji pratite moj blog.

Internet je pun raznih online prevara, zato morate dobro da pazite. Na prevare najčešće nasednu oni koji traže brzu zaradu, a prevaranti upravo to i obećavaju. Upamtite ovo dobro, nema brze zarade kada su u pitanju online poslovi od kuće, zato što je potrebno da uložite prvo u svoju obuku, a to zahteva i odredjeni vremenski period. Drugo potreban vam je lepo sastavljen trening i dobar mentor.

Budute svesni toga da pored legitimnih sajtova, internetom vrebaju i prevaranti

Čak ni pozitivni komentari o nekim poslovima koje nalazite na internetu nisu 100% pouzdani. Zato tražite sajtove koji su provereni i koji postoje bar 5 godina, nikako manje od toga. Dobro se raspitajte i izaberite posao koji vam stvarno odgovara.

U nastavku sledi odgovor na pitanje kako do zarade na internetu. Navešću koji su to online poslovi od kuce na kojima vredi raditi, a tu su i oni na koje bi samo izgubili svoje vreme.

1. Klikanje na Reklame – PTC Sajtovi (Paid To Click)

Online poslovi - klikanje na reklame i popunjavanje anketa. Ove PTC sajtove sa spiska sam lično proverio, legitimni su i isplacuju zaradjeno

Sajtovi koji nude mogućnost zarade klikanjem na reklame i popunjavanjem anketa su:

 1. Scarlet-Clicks
 2. Neobux
 3. GPT Planet
 4. Ojooo
 5. Optimalbux

Ove PTC sajtove sa spiska sam lično proverio, legitimni su i isplacuju zaradjeno.

A da li vredi uložiti vreme i novac na njih, iskreno NE. Čisto gubljenje vremena, vrednost klika za jednu reklamu iznosi od 0,001$ do 0,01$, u zavisnosti od vašeg članstva i od dužine trajanja reklame, pa sad izračunajte koliko će vam klikova trebati za 1$.

Takodje broj reklama je ograničen, tako da ne možete da klikćete koliko hoćete, već koliko vam je dozvoljeno. Ako imate referale takodje vam se vrednuju i njihovi klikovi. Problem je to što vam je potreban ogroman broj referala koji će biti aktivni, medjutim oni vrlo brzo odustaju.

Tako da sa mesečnom zaradom od PTC sajtova nećete imati za izlazak na sladoled…

Detaljnije o PTC sajtovima i njihovim strategijama pročitajte ovde:

Internet Zarada Klikanjem – (Top 3 Sajta) Da Li Se Isplati?

Ako baš želite da probate zaradu sa PTC sajtovima, pripremite se da pronalazite puno referala svaki dan, a najbolji od ovih gore navedenih PTS sajtova je Scarlet-Clicks, a nakon toga Neobux, baš onako kako su i poredjani.

Znam da ćete na internetu pronaći da je Neobux najbolji, ali to je tako za one koji žive u Americi ili Engleskoj jer za njih ima dobro plaćene ankete. Za sve ostale Neobux je na drugom mestu.

2. Affiliate Marketing – zaradite prodajom proizvoda

Affiliate Marketing - spisak kompanija. Affiliate Marketing je promocija i prodaja tudjih proizvoda s ciljem ostvarivanja zarade. Affiliate zaradjuje proviziju od svake prodaje koja je obavljenja zahvaljujući njemu.

Najpoznatije kompanije koje posluju putem Affiliate Marketinga su:

 1. Amazon
 2. Ebay
 3. Aliexpress
 4. Wish

Affiliate Marketing je promocija i prodaja tudjih proizvoda s ciljem ostvarivanja zarade. Affiliate zaradjuje proviziju od svake prodaje koja je obavljenja zahvaljujući njemu.

PRIMER: Imamo trgovca recimo EBAY online prodavnica. I imamo marketera recimo Vi. Vaš zadatak bice da prodajete proizvode koje nudi Ebay online prodavnica i na taj način zaradjujete proviziju, odnosno procenat od prodatog.

Prosto rečeno vaš zadatak je da povežete kupca i trgovca.

Kada se učlanite u EBAY kao marketer dobićete sav potrebni materijal za promociju njihovih proizvoda na internetu: Slike, Banere, Affiliate link. Kada neko bude privučen vašom reklamom i klikne na nju, odvešće ga direktno u Ebay online prodavnicu preko vašeg Affiliate linka. Kada obavi kupovinu, vi ćete zaraditi procenat od toga.

Detaljno o Affiliate Marketingu, kako i koliko možete zaraditi, pročitajte ovde:

Šta je Affiliate Marketing – Kako Započeti i Zaraditi

Kakve koristi od toga ima trgovac?

Trgovac na taj način ne mora da plaća skupe reklame, zato što marketeri obavljaju reklamiranje i promociju. Trgovac samo plaća proviziju marketeru kada bude obavljena kupovina nekog proizvoda.

Kakve koristi ima marketer to jest vi?

Vi imate koristi zato što nemate nikakve obaveze oko robe u smislu skladištenja proizvoda, pakovanja, transporta i naplate. Sve to obavlja trgovac, a vi imate celu njegovu online prodavnicu na rasplaganju kao da je vaša.

Najbolji način za promociju proizvoda jeste da imate svoj blog (websajt) na kome ćete pisati i objavljivati članke o odredjenom proizvodu.

Tako je, ne treba promovisati celu online prodavnicu već samo jedan ili grupu proizvoda iz iste oblasti. Naprimer ako se odlučite da prodajete hranu za kućne ljubimce, vaš blog će biti na temu kućnih ljubimaca sa raznim poučnim tekstovima koji će privući ljude da čitaju vaš blog.

Kada privučete publiku onda će biti i prodaja, biće i novca. To je siguran put do pasivne (trajne) zarade.

Razlog zašto je blogging najefikasniji način da zaradite od affiliate marketinga je taj što zahteva minimalna ulaganja a zarada je NEOGRANIČENA, možete promovisati stotine proizvoda na vašem websajtu i možete zaraditi hiljade dolara od toga.

Ja vam od srca mogu preporučiti platformu koja je pomogla meni kao i milionima drugih ga da uspešno osmisle, kreiraju i optimizuju svoj blog od nule.

Ne treba vam predhodno iskustvo, trening je dizajniran za apsolutne poćetnike i lak je za praćenje. Jedino vam treba da znate engleski jezik bar početni nivo zato što je trening na engleskom. Ispod vam ostavljam članak koji opisuje detaljno platformu:

Klikni ovde i pročitaj detaljno o platformi koja je meni promenila život $$$

3. Mrežni Marketing (MLM)

Kako funkcionise mrezni marketing. Radite promociju ili preporučivanje online posla i same kompanije u kojoj ste se učlanili. Preporučujete zaradu preko interneta drugim ljudima preko vašeg Bloga, Facebook-a, YouTube-a itd. Na taj način ponudićete drugim ljudima poslovnu priliku odnosno ponudićete im posao u oblasti Mrežnog Marketinga.

Kompanije koje posluju putem mrežnog marketinga su:

 1. IQ Option
 2. SFI (Strong Future International)
 3. Aloe Vera
 4. Limes
 5. Avon

Ovo su neke od poznatijih, a ima ih jos podosta.

Ako razmišljate da se upustite u mrežni marketing savetujem da se prvo dobro edukujete, jer bez edukacije nećete postići uspeh u ovom poslu.

Ovako funkcioniše mrežni marketing:

Radite promociju ili preporučivanje online posla i same kompanije u kojoj ste se učlanili. Preporučujete zaradu preko interneta drugim ljudima preko vašeg Bloga, Facebook-a, YouTube-a itd. Na taj način ponudićete drugim ljudima poslovnu priliku odnosno ponudićete im posao u oblasti Mrežnog Marketinga.

Onima koji budu zainteresovani, pomoći ćete da se snadju u početku, da im objasnite sve o kompaniji i kako sve funkciše i kako se tu zaradjuje. Svi ti ljudi biće vaši doživotni članovi i imaćete doživotnu zaradu od njih. Tako gradite svoju mrežu saradnika i zato se zove mrežni marketing.

Kompaniju koju preporučujem za ovaj način zarade je IQ Option. Imaju odličan poslovni plan i plan zarade za svoje članove. Odnosno zarada je odlična u poredjenju sa ostalim kompanijama. Sve detalje o IQ Option kompaniji pročitajte ovde:

IQ Option Iskustva – Osnovni Podaci (Da Li Je Prevara)

A njihovom Affiliate Programu se možete pridružiti sa ovog linka:

www.affiliate.iqoption.com

Sve ove kompanije koje sam naveo su legalne i isplaćuju. Ja nisam uspeo u mrežnom marketingu i zato kažem da definitivno nije za svakoga.

4. Bloging – Pisanje Postova na Svom Websajtu

Blog i bloging. Blogingom je veoma lako baviti se. I to je moja broj 1 preporuka kako zaraditi novac na internetu. Potrebno je da kreirate svoj blog, na kome ćete pisati na neku temu, oblast ili stručno rečeno niša.

Blogingom je veoma lako baviti se. I to je moja broj 1 preporuka kako zaraditi novac na internetu.

Potrebno je da kreirate svoj blog, na kome ćete pisati na neku temu, oblast ili stručno rečeno niša.

Nišu za svoj blog sami birate. To može biti bilo šta, što se vama dopada i o čemu bi ste voleli da pišete.

Najprofitabilnije oblasti su: online zarada, zdravlje, putovanja, moda, lepota, muzika, kuvanje, politika, igrice itd. Ima zaista bezbroj tema i svaka tema ima svoju publiku.

Možete se baviti blogingom u slobodno vreme i zaraditi prilično lep novac. Bavljenje blogingom je veoma zabavno, a da ne pričam kolika je sreća kada od toga krene i zarada.

Za sve one koji ne znaju, blog je sajt na kome redovno pišete postove u cilju da pomognete drugim ljudima da reše neke svoje probleme u datoj oblasti. Upravo se nalazite na primeru jednog bloga, odnosno nalazite se na mom blogu u kome pomažem ljudima da izaberu svoje online zanimanje.

Svi online poslovi od kuće se uklapaju u koncepciju bloginga, zato što šta god da radite potreban vam je blog ili websajt da bi ste to promovisali i došli do mušterija.

Vaš blog zaradjuje na više načina:

 • Google Adsense (kada se prijavite na Google Adsense, Google tada postavlja oglase/reklame na vaš blog i svako ko klikne na taj oglas vi dobijate novac)
 • Affiliate Marketing (postavljate affiliate linkove na vašem blogu i svako ko kupi nešto preko vašeg linka vi dobijate odredjeni procenat),
 • Advertising ili Reklamiranje (reklamirate neki svoj biznis na vašem blogu)
 • Sponzorisan Sadrzaj (mnoge kompanije će vas kontaktirati kako bi ih vi reklamirali na vašem blogu)
 • Baneri (mnoge kompanije će vas kontaktirati da okačite njihov baner na vašem blogu)
 • Freelance Usluge (mnoge kompanije i brendovi traže ljude koji će pisati blogove za njih, platiće vam da pišete za njihove sajtove)

Koliko ce vaš blog zaradjivati?

To zavisi iskljucivo od broja posetilaca na vašem blogu. Realno gledano možete zaraditi od 1000$-3000$ u prvoj godini vašeg bloga za balkansko tržiste, a ako je vaš blog na engleskom jeziku, tada možete zaraditi mnogo više zato što je tržiste mnogo veće.

Medjutim nemojte očekivati zaradu u prvih par meseci zato što je to period radjanja i optimizacije vašeg bloga koji tek treba da se probije i postane vidljiv na internetu.

Ako želite da krenete sa blogingom, preporučiću vam Wealthy Affiliate platformu koja je meni promenila život iz korena.

Kreatori Wealthy Affiliate platforme Kajl i Karson su veliki profesionalci i napravili su izuzetan trening koji će vam korak po korak pomoći oko svega što je potrebno za vaš blog. Od toga gde i kako da napravite svoj blog, kako da izaberete oblast (nišu) za svoj blog, kako da optimizujete svoj blog kako bi se probio na prvoj strani interneta, kako da birate naslov i sadržaj za svoj blog, kako da naplatite svoj blog.

Prosto rečeno ne traba vam apsolutno nikakvo predhodno iskustvo niti u pisanju niti u tehnoligiji kreiranja sajta, zato što je sve objašnjeno korak po korak.

Sve detalje o Wealthy Affiliate platformi pročitajte u ovom članku:

Moje Wealthy Affiliate Iskustvo – Kakva Je Kompanija

Želim Vam Sve Najbolje,

Saša,

“It’s nice to be IMPORTANT, but it’s more important to be NICE”

7 Replies to “Online Poslovi Od Kuće – Provereno Lično”

 1. Poštovanje Saša
  Zanima me više o blogu. Ako sam ja npr izabrala da pišem o kozmetici ili šminkanju, kakva nova tema bi se mogla ispisati na tu temu, kada su sve teme manje-više ispisane. I ako uzmem neki podatak sa interneta vezano za neki kozmetički proizvod zar to nije “prepisivanje” već viđenog? Da skratim, šta pisati na blogu što će privući, da li postoje neka pravila pisanja bloga. Pozdrav Taša

   1. Hvala na odgovoru . Čitam sve što ste napisali i mogu da kažem samo svaka čast, jako detaljno i jasno, za svaku pohvalu.
    Pozdrav

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *