Kako Zaraditi Novac Preko Interneta Bez Ulaganja – Provereno

Ako tražite način, kako zaraditi novac preko interneta bez ulaganja, koji stvarno funkcioniše onda je ovaj post perfektan za vas. Pokazaću vam kako sam ja to uradio i kako vi to možete uraditi 100% besplatno na sasvim legalnoj platformi.

Pokazaću vam šta trebate raditi kako bi ste svakoga meseca zaradjivali na Wealthy Affiliate platformi i ovo je jedan od načina da obezbedite sebi pasivnu zaradu. Isplata je na PayPal svakog 1-og u mesecu.

Kako Zaraditi Novac Preko Interneta Bez Ulaganja - Provereno i Legalno. Ako tražite način, kako zaraditi novac preko interneta bez ulaganja, koji stvarno funkcioniše onda je ovaj post perfektan za vas. Pokazaću vam kako sam ja to uradio i kako vi to možete uraditi 100% besplatno na sasvim legalnoj platformi.

Nije ovo klasičan posao na kome trebate raditi svakoga dana, dovoljno je da uložite dva dana truda, i da od toga zaradjujete doživotno, a opisaću vam i kako. Ali ako ne želite da uložite nešto truda, onda ništa neće funkcionisati za vas online, tako da prosto kliknite dalje i preskočite post.

Ali mislim da za dva dana truda možete obezbediti pasivnu zaradu na Wealthy Affiliate platformi. I to zarada koja će se sve više povećavati u budućnosti i zato mislim da je to sjajno.

Čemu Služi Wealthy Affiliate Platforma?

Ako niste čuli za Wealthy Affiliate reći ću vam samo na brzinu šta je to. Wealthy Affiliate je platforma za obuku koja uči ljude kako da zaradjuju blogingom. Bloging je kada imate svoj websajt odnosno blog na kome pišete iz odredjene oblasti.

Znači na njihovom websajtu imate pristup treningu‚ na kome vas uče kako da kreirate i postavite blog korak po korak, i kako da ga monetizujete (unovčite).

Na treningu imate različite lekcije i različite kurseve koji vam do detalja objašnjavaju kako da zaradite blogingom koristeći Affiliate Marketing.

Affiliate Marketing je u osnovi kada promovišete tuđi proizvod, i kada god neko klikne na vaš Affiliate link da bi ustvari kupio taj proizvod, vi tada zarađujete procenat od toga. Tako funkcioniše Affiliate Marketing i to je ono što ja radim na svom blogu.

Ovo je bilo ukratko, a detaljnije o Wealthy Affiliate platformi možete pročitati ovde:

Moje Wealthy Affiliate Iskustvo – Kakva Je Kompanija

Ja sam svoj blog kreirao i pokrenuo upravo zahvljujući Wealthy Affiliate treningu i mogu vam reći da je trening izvanredan i zato sam odlučio da ga promovišem. Osećam se dobro promovišući ovaj program zato što je stvarno kvalitetan i legalan.

Međutim ako ne pronalazite sebe u blogingu, to ne znači da ne možete zaraditi sa Wealthy Affiliate. Naprotiv, postoje još nekoliko načina na koje možete vršiti promociju i to potpuno besplatno, a koje ću vam objasniti.

I to je upravo ono što ću vam pokazati u ovom postu, kako da zarađujete promovišući Wealthy Affiliate i kako da iskoristite njihov Affiliate program potpuno besplatno i sa nekoliko besplatnih metoda za promociju.

WA Affiliate Program – Objašnjenje

Oni imaju zaista odličan Affiliate program, mislim da je jedan od najboljih jer dobijate skoro 50% zarade, a pokazaću vam kako funkcioniše.

Besplatno je da se učlanite i možete zarađivati tako što ćete preporučivati i regrutovati ljude da se registruju na platformu kroz vaš Affiliate link. Zašto bi se registrovali? Pa iz istog razloga kao i vi, da zarađuju novac bilo kreiranjem svog bloga, bilo promovisanjem same Wealthy Affiliate platforme.

Na primer neko se registruje na WA preko vašeg linka, dopadne mu se platforma, pređe na premium članstvo i ostane na platformi recimo narednih 2 godine (može ostati i zauvek kao ja), tu uči i gradi svoj blog. Vi ćete od tog člana svaki mesec zarađivati 23.5$ i tako u naredne 2 godine. Ili ako vaš član uzme godišnje premium članstvo, zaradićete 235$. Koliko god članova budete imali, od svih zarađujete na isti način.

Ako vi niste premium član već ste u besplatnom članstvu, vi tada isto dobijate zaradu od vaših članova ali u tom slučaju dobijate duplo manje, znači 11.75$ od mesečnog premium članstva i 117.5$ od godišnjeg članstva.

Ono što želim da vam pokažem jeste da ako želite da zarađujete, a da ne uložite ni dinara, to će izgledati ovako. Registrujete se besplatno, proučite platformu kako bi ste mogli drugima da objasnite o čemu se radi, zgrabite vaš affiliate link i krenete da promovišete platformu besplatnim metodama koje ću vas naučiti u ovom postu.

Kada krenete da dobijate registracije i kada krene zarada od članarina, tada od te zarade možete uplatiti premium i vaša zarada će skočiti sa 11.75$ mesečno od članarina na 23.5$ mesečno od svake članarine. Na taj način dobijate još više novca. Ali ako ne želite, ne morate nikada uplatiti premium i opet ćete sasvim lepo zaradjivati, bez ikakvih ulaganja.

Kako Da Pronađete Svoj Affiliate Link na WA Platformi?

Vrlo jednostavno, prvo se naravno morate registrovati, ostavljam vam uputstvo za besplatnu Wealthy Affiliate registraciju:

Wealthy Affiliate Registracija i Trening – Deataljno Uputstvo

Nakon registracije ulogujte se na vaš nalog i videćete gore desno iz glavnog menija znak dolara ($). Kada kliknete na taj znak otvoriće vam se prozorčić gde ćete odmah videti vaš Affiliate link, samo kliknete na dugme “Copy” i kopirali ste ga, pogledajte sliku:

Kako Da Pronađete Svoj Affiliate Link na Wealthy Affiliate Platformi?

Kada se neko registruje preko vašeg linka, on je tada vaš član i od njega imate zaradu. Vaš link takodje možete pronaći i klikom na ($) pa na “Program Deatils”, gde ćete pored vašeg linka pronaći sve detalje o samom Affiliate programu i koliko tu možete zaradjivati.

Koliko i Kako Se Zaradjuje?

Wealthy Affiliate ima sopstveni Affiliate program, i kada postanete član vi imate svoj Affiliate link. Kada se neko pridruži platformi preko vašeg linka on je tada vaš član.

Kada vaš član popuni svoj profil, doda svoju sliku i upiše svoje ciljeve, vi zaradjujete 1$.

Kada vaš član postane premium vi zaradjujete svakog meseca dokle god je premium i to:

  • 23.5$ za mesečno Premium članstvo,
  • 235$ za godišnje Premium članstvo,
  • 46.5$ za mesčno Premium Plus članstvo,
  • 465$ za godišnje Premium Plus članstvo.

Prvog meseca pošto je premium na popustu i iznosi 19$, vi ćete zaraditi 8$. Ove gore ispisane zarade su ukoliko ste i vi premium član, a ako ste vi u besplatnom članstvu onda je sve upola manje.

Saznajte koliko i kako mozete zaraditi preporukom Wealthy Affiliate programa.

Ja sam se odlučio da promovišem putem bloga, čemu me je naučio sam Wealthy Affiliate trening. Odmah sam uplatio premium, i dan danas uplaćujem i nikada se nisam pokajao.

Dakle objasnio sam njihov Affiliate program, koji je zaista odličan, i objasnio sam kako možete zaraditi novac bez ulaganja na WA platformi, a sada da objasnim kako možete besplatno da vršite promociju i da privučete ljude.

Besplatne Metode Za Promociju

Objasniću vam prvo dve besplatne metode za promociju Wealthy Affiliate platforme, a zatim ću vam objasniti i kako ja to radim.

Pre nego što se odlučite za bilo koju metodu, predlažem da obavezno pogledate kako to drugi rade. Uradite istraživanje bilo na Google, bilo na Youtube, bilo na društvenim mrežama, vidite šta vam se svidja, a šta ne, tako ćete usput i učiti na tudjim greškama.

1. Prva Metoda – Napravite YouTube Video Recenziju WA Platforme

Napravite YouTube Video Recenziju Wealthy Affiliate Platforme

Rekao bih da je pravljenje video promocije jedan od najboljih načina kada su u pitanju besplatne metode. Svi znamo za YouTube, svako može da napravi svoj YouTube kanal potpuno besplatno i da postavlja video klipove na njemu.

Takođe popularnost TikTok-a munjevito raste, čak je i jednostavniji za upotrebu, tako da je i TikTok odlično mesto za video promociju.

Ja ću pričati konkretno za Youtube, ali sve je to primenljivo i na TikTok pa čak možda i jednostavnije.

Ono što trebate da uradite jeste da snimite video recenziju o Wealthy Affiliate u kome ćete objasniti o čemu se radi na platformi kako može da se zaradi na WA, čemu uči WA, pokazaćete trening i td., sve što vam se čini interesantnim. Ukratko napravićete opis (recenziju) WA platforme ili kako se na engleskom kaže “Review”.

Ako možete da snimate na engleskom jeziku, to je još bolje, zato što je veće tržište.

Vaš Affiliate link stavljate u opisu videa i u vašem videu objasnite da je link za registraciju ispod u opisu i pozivate ljude da se registruju.

Trebaće vam oko dva dana da uradite jedan kvalitetan video. Da napišete skriptu šta ćete govoriti, da snimite video, da ga doradite i zatim da ga okačite na svoj Youtube kanal i na kraju da napišete u opisu videa o čemu je zapravo reč u vašem videu. Zato sam na početku rekao da će vam trebati dva dana truda.

I da, preporučujem da napišete tekst šta ćete govoriti pre nego da krenete sa snimanjem, da ne bi ste razmišljali u toku snimanja šta da kažete, što može dovesti do toga da onaj ko gleda ne odgleda do kraja već da isključi video.

Nakon što okačite vaš video na Youtube, obavezno napišite opis videa i stavite dobar naslov. Opis videa je veoma bitan, jer na osnovu opisa i naslova, Youtube pronalazi vaš video i prikazuje ga ljudima koji u pretraživaču ukucaju baš to što vi nudite. Ljudi koji su već zainteresovani i traže malo više informacija o WA mogu pronaći vaš video i to su vam skoro sigurni članovi.

Za snimanje možete koristiti neku kameru ili vaš mobilni telefon, pa čak i web kamera na vašem laptopu može poslužiti. A ako ne snimate sebe već samo svoj ekran, onda vam kamera i ne treba, snimaćete samo vaš glas, a ispod vam ostavljam jedan besplatan program koji služi za snimanje ekrana, kao i besplatan program za obradu videa.

ApowerSoft program za snimanje ekrana:

https://www.apowersoft.com/free-online-screen-recorder

A ovo je besplatan program za obradu i doradu videa:

OpenShot program za doradu videa:

https://www.openshot.org/

Ne želite da snimate video na kome ćete pokazivati sebe?

Znam da se mnogi plaše da snime video, naročito ako treba da pokažu svoje lice, pa imam dobre vesti, da ustvari ne morate da pokazujete svoje lice, možete to uraditi jednostavno snimanjem same WA platforme, gde će se čuti samo vaš glas jer ćete pričati o Wealthy Affiliate platformi.

Mikrofon za kompjuter i laptop

Naravno bolje je kada pokažete svoje lice jer tako stvarate veće poverenje, ali ko neće ne mora, može i bez toga. Takođe ne morate na svom kanalu imati hiljade pratilaca, savršeno radi i ako imate 0 pratilaca, odnosno kada ste tek kreirali vaš kanal.

I ne brinite, skoro svi koji snimaju za Youtube, u početku nisu stavljali svoje lice na svojim videima. Tako svako započne, pa kasnije kada stekne malo više iskustva i samopouzdanja onda krenu i videi gde pokazuju svoje lice bez problema.

Snimili Ste i Objavili Video Šta Sad?

Vaš video će se vremenom rangirati na Youtube i dobijaće preglede i bez vašeg daljeg truda, a samim time i vi ćete dobijati članove. Mada je uvek dobro stvari malo pogurati. Ako ste snimili video na engleskom, tada možete otići na Quora i Answers sajtove, to su sajtovi gde ljudi postavljaju razna pitanja, a drugi ljudi odgovaraju.

Ovo su linkovi tih sajtova:


Na tim sajtovima u pretraživaču ćete potražiti pitanja u vezi Wealthy Affiliate. Kada nađete neko pitanje, potrudićete se da date dobar odgovor, to je veoma bitno, i završićete odgovor sa “više o tome ili više o Wealthy Affiliate saznajte ovde” i u nastavku ide link vašeg videa. Tako ćete pridobiti preglede i potencijalne članove.

Takodje na isti način možete postupiti i na nekim forumima ili društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram itd. Ali nikada nemojte samo ostaviti link vašeg videa, već obavezno prvo dajte smisleni odgovor.

2. Druga Metoda – Oglašavanje Putem Društvenih Mreža

Oglašavanjem putem društvenih mreža (Facebook, Pinterest, Instagram, Twitter, TikTok) takođe možete postići dobar uspeh. To izgleda ovako i vrlo je jednostavno.

Oglašavanjem putem društvenih mreža (Facebook, Pinterest, Instagram, Twitter, TikTok) takođe možete postići dobar uspeh. To izgleda ovako i vrlo je jednostavno.

Napišite neki smisleni post u vezi same Wealthy Affiliate platforme, gde ćete otkriti neke detalje, pričajte o zaradi, pričajte o treningu, šta god vam padne na pamet a mislite da će zainteresovati određene ljude. U tom postu naravno pozovite ljude da vas kontaktiraju za više informacija, ostavite vaš kontakt email ili broj telefona.

Taj post objavite na društvenim mrežama, pozovite ljude da komentarišu, odgovarajte na komentare, i uvek dajte smislene odgovore, što će zainteresovati ljude da još više komentarišu i lajkuju, a komentari i lajkovi su od ogromnog značaja.

Društvene mreže vole komentare i to govori njihovim algoritmima da su vaši postovi interesantni ljudima i to će dovesti do većeg dosega vašeg posta kao i vaših budućih postova koje ćete objavljivati u budućnosti. Društvene mreže će na taj način vaše postove pokazivati većem broju ljudi.

Učlanite se u neke javne grupe pokrećite diskusiju, pišite postove, ali i odgovarajte na tudje postove, naročito gde ima veliki broj komentara. Jednostavno budite aktivni na društvenim mrežama i ljudi će vas upoznati i pridružiće vam se.

Nemojte samo zalepiti vaš Affiliate link, to nije nikome interesantno, a ni društvene mreže to ne vole i možete dobiti ban. Možete nakon vašeg odgovora na neko pitanje ostaviti vaš Affiliate link ali ni to ne preporučujem. Bolje ostavite vaš kontakt, uspostavite komunikaciju pa tek tada dajte svoj link u privatnoj poruci.

A još bolje je kada posle vašeg odgovora ostavljate link vašeg videa ili bloga za više informacija. Ali to je naravno kombinacija prve i druge metode, odnosno pod uslovom da već imate snimljeni video ili napisan blog post o WA.

Zato bih vam pre ove druge metode preporučio onu prvu – snimite video, hiljadu puta je bolja varijanta, pa posle kombinujte.

3. Treća Metoda – Pisanje Bloga

Ako tražite način, kako zaraditi novac preko interneta bez ulaganja, koji stvarno funkcioniše onda je ovaj post perfektan za vas. Pokazaću vam kako sam ja to uradio i kako vi to možete uraditi 100% besplatno na sasvim legalnoj platformi.

Kreiranje bloga nije besplatno, ali moram da vam navedem i ovaj način zato što smatram da je jedan od najboljih iz više razloga.

Prvo, svaki vaš post na blogu se rangira posebno u pretraživačima kao što su Google, Bing, Yahoo…

Drugo, odlično se slaže sa Youtube-om, zato što možete kombinovati, odnosno možete postavljati vaše Youtube videe u vašim postovima na blogu i tako doprineti boljem rangiranju oba.

Treće, svaki vaš post ima poseban link i ponaša se kao poseban web sajt.

Četvrto, za svaki vaš post na blogu birate različite ključne reči i rangirate vaš post za svaku od njih. To vam je kao kad imate nekoliko videa na Youtube kanalu.

Peto, Google je vaš besplatan izvor posetilaca, ljudi vas pronalaze pretraživanjem na Google pretraživaču za razne fraze i ključne reči koje su relevantne vašim postovima i onome o čemu pišete.

Šesto, odlično se kombinuje sa Youtube i Društvenim mrežama. Svaki vaš post na blogu možete posebno promovisati na društvenim mrežama sa posebnom slikom i tekstom. Takodje možete postavljati videe na vašim postovima, kao i vaše postove u opisu videa na Youtube.

Sedmo, imate veći benefit od same Wealthy Affiliate platforme, zato što vas WA trening upravo tome uči, kako da postanete bloger i kako da od toga zaradjujete.

I još mnogo toga, ne mogu sad sve da se setim. Jedina mu je mana to što nije besplatan jer morate kupiti domen i hosting za vaš blog.

Da objasnim ukratko bloging metodu, dakle pišete postove, isto kao što ih pišete na Fejsbuku, samo što su na blogu opširniji sa više informacija. Ljudi traže informacije na internetu i što im više relevantnih informacija pružite, to će vas više čitati i tražiti.

Recenziju ili opis WA platforme u ovom slučaju napišete i objavite u vidu posta. I taj post će ljudi pronalaziti na Google tražeći informacije o Wealthy Affiliate platformi. Takodje ćete u odgovorima, na društvenim mrežama ili na Quora i Answers sajtove, ostavljati i linkove vaših postova koji su relevantni.

Blog zahteva pisanje dok Youtube zahteva snimanje…

Ne bih sad puno razglabao o Blogu, zato što ako se odlučite za ovu metodu, sve ćete naučiti u samom treningu koji se nalazi na Wealthy Affiliate platformi tako da sada nema potrebe ulaziti previše u detalja.

A kako sam ja to uradio, odnosno moju recenziju koju sam napisao o Wealthy Affiliate platformi pročitajte ovde:

Moje Wealthy Affiliate Iskustvo – Kakva Je Kompanija

Zaključak

Koju god metodu da odaberete ja sam tu da vam pomognem i asistiram.

Dao sam vam odličan primer kako zaraditi novac preko interneta bez ulaganja, pokazao sam vam legalnu platformu na kojoj možete započeti potpuno besplatno, takođe sam vam pokazao besplatne metode za promociju. Tako da je sve besplatno, samo trebate uložiti svoj trud i naravno potrudite se najbolje što možete.

Ostavio sam vam linkove besplatnih programa, jedan za snimanje ekrana, drugi za doradu videa, to ako rešite da snimate video.

Ali znajte da nećete zaraditi već sutra, trebaće vremena, verovatno mesec dva dok ostvarite svoju prvu prodaju. Ali kada krenu prodaje, to onda prelazi u pasivnu zaradu… Ako iskoristite moj link za registraciju na Wealthy Affiliate, dobićete i moju personalnu pomoć da pokrenete stvari.

Detaljno uputstvo za besplatnu registraciju na Wealthy Affiliate platformi pročitajte ovde:

Wealthy Affiliate Registracija i Trening – Deataljno Uputstvo

I ako imate bilo kakvih pitanja ili nejasnoća, ostavite komentar ispod u odeljku za komentare, odgovoriću vam dok trepnete 🙂

Svako dobro vam želim,

Saša

2 Replies to “Kako Zaraditi Novac Preko Interneta Bez Ulaganja – Provereno”

  1. Zdravo. Imam profesionalnu kameru kojom snimam utakmice. Znaju me u gradu i imam strah od snimanja samog sebe jer se bojim da pogrešim. Znam da mogu ispraviti jer umem da koristim program za montažu video zapisa (Sony Vegas). Nemam neku boju glasa i nisam neko ko ume da čita lepo bez greške. Imam poznanika koji je bio glumac i zna sve moguće naglaske sa prostora Jugoslavije (bosanski, vranjanski, crnogorski, makedonski, albanski, ciganski, vojvodjanski, hrvatski, makedonski, beogradski i moravski (kao onaj iz “Selo gori”). Skupio sam oko 1600 anegdota mojih sugrađana, a imam i dosta viceva koje bih mogao iskoristiti. Šta misliš o tome da snimam njega i postavljam na Jutjub kanal? Tu mislim da napravim jutjub kanal za njega, a moj već imam ali na njega nisam stavio još uvek ništa. Zove se Smehoteka031. Pozdrav iz Užica za tebe i tvoje.

    1. Hvala na pozdravu, takodje i od mene veliki pozdrav!
      Da, to ti nije loša ideja, svakako razgovaraj sa glumcem, jer je bitna i osoba i način na koji ta osoba ispriča vic. Čak i glupi vic može biti veoma smešan ako je sama osoba koja ga priča smešna. Tako da je glumac dobra ideja, ako već ti imaš strah od snimanja sebe, publika će to osetiti. I u početku je bitno biti uporan, nemojte se obeshrabriti ako u početku nemate preglede, samo uporno snimajte, objavljujte na YouTube i reklamirajte po društvenim mrežama. Biće potrebni meseci pa i godina dok steknete gledanost, bitno je ne odustajati i stalno objavljivati novi sadržaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *