Kako napraviti stranicu na internetu besplatno u 3 koraka

Kako Napraviti Stranicu Na Internetu – Besplatno u 3 Koraka

Danas se mnogi odluče da sami naprave stranicu na internetu jer je to postalo vrlo jednostavno i ne treba vam programer. Ovde ću vam pokazati kako napraviti stranicu na internetu u tri jednostavna koraka.

Objasniću vam na kojoj platformi možete besplatno napraviti stranicu i ona može tako ostati zauvek. Takodje ću vam detaljno objasniti po koracima i sa slikama kako da je napravite i gde sve trba da kliknete. Tako je, sve se radi klikovima i vrlo je jednostavno.

Ako kasnije želite, možete nadograditi vašu stranicu na plaćenom domenu i hostingu kako bi sve bilo na profesionalnom nivou. Sve ću vam to detaljno objasniti kako se radi.

Kako Napraviti Stranicu Na Internetu

U sušini vrlo je jednostavno i u nekoliko klikova, daću vam detaljne korake kako napraviti stranicu na internetu, to ćemo uraditi u 3 koraka.

Prvo se morate registrovati na platformu za to, preporučujem Wealthy Affiliate platformu jer je i ja koristim za ovaj blog koji upravo čitate.

Sada zavisi da li želite besplatnu stranicu na besplatnom domenu ili profesionalnu stranicu na plaćenom domenu.

Razlika je u tome što se besplatna stranica teško može rangirati na Google. Dok se plaćena stranica može rangirati i samim time je vidljivija na internetu i dobijaće znatno više poseta.

Naravno ako želite napraviti besplatnu stranicu na internetu, sve je potpuno besplatno. Možete je napraviti besplatno, a kasnije ako želite možete je nadograditi na plaćenom domenu i hostingu.

Dakle koju god varijantu da izaberete, u oba slučaja prvo je potrebno da napravite nalog na Wealthy Affiliate platformi, sada ću vam malo objasniti čemu ta platforma služi i šta sve možete na njoj.

Sta Je Wealthy Affiliate?

Wealthy Affiliate je platforma koja će vas naučiti kako da napravite stranicu na intarenetu i kako da zaradjujete od nje.

Platforma sadrži jednostavan trening, korak po korak, sa video i pisanim uputstvima kako da od nule kreirate stranicu, kako da je uredite, održavate, rangirate na Google pretraživaču i kako da zaradjujete novac pomoću nje.

Kada je u pitanju zarada, Wealthy Affiliate vas uči kako da se bavite Affiliate Marketingom na vašoj stranici ili blogu.

Ja sam uz pomoć Wealthy Affiliate platforme kreirao ovaj blog koji upravo čitate i veoma sam zadovoljan i dan danas.

Platformu sam detaljno opisao u posebnom članku, gde sam sve lepo objasnio kako funkcioniše platforma i kako možete da se registrujete, tako da ako ste zainteresovani da pročitate, evo linka:

Moje Wealthy Affiliate Iskustvo – Kakva je Kompanija

Tu ćete pronaći sve informacije o platformi, a sada prelazim na objašnjavanje koraka koje trebate ispratiti kako biste napravili stranicu na internetu.

Koraci Za Pravljenje Stranice Na Internetu

Sada ću vam po koracima objasniti kako napraviti stranicu na internetu. Naravno to će biti besplatna stranica na besplatnom domenu.

Ako kasnije želite da vaša stranica postane vidljiva na Google, možete je nadograditi na plaćenom domenu i hostingu, naravno i to ću vam objasniti kako se radi.

Samo još da napomenem da ove korake što ću vam sada u ovom članku objasniti, sve to imate još detaljnije objašnjeno sa video uputstvima u treningu na Wealthy Affiliate platformi. Tako da sve to možete i tamo ispratiti.

Korak 1 – Registrujte Se Na Wealthy Affiliate

Da biste uopšte mogli da imate stranicu na internetu potrebna vam je platforma koja će hostovati vašu stranicu, odnosno skladištiti je i čuvati na njihovom serveru odakle će ona uvek biti dostupna na internetu.

Detaljno uputstvo kako da se registrujete na Wealthy Affiliate pročitajte ovde:

Wealthy Affiliate Registracija i Trening – Detaljno Uputstvo

Zatim prelazimo na korak 2 gde ćete jednostavno podesiti vaš profil na Wealthy Affiliate, to vam je isto kao kada pravite profil na Facebook.

Korak 2 – Uredite Vaš Profil

Nakon što ste se registrovali i ušli na vaš WA nalog, kliknite na “Account setup” u levom uglu, evo slike:

Kako napraviti stranicu na internetu besplatno u 3 koraka - Wealthy Affiliate profil

Kao što vidite podešavanje naloga se vrši u 3 koraka: Dodavanje slike (Upload Image), Dodavanje biografije (Add Bio) i postavljanje ciljeva (Set Goals).

Dakle prvo kliknite na “Upload Image”, evo slike:

Kako napraviti stranicu na internetu besplatno u 3 koraka - Wealthy Affiliate profile set up

Tu možete postaviti sliku sa vašeg kompjutera klikom na “Choose from files”, ili možete postaviti sliku sa vašeg Fejsbuk profila klikom na “Use facebook image” ili možete iskoristiti neku proizvoljnu sliku iz njihove galerije klikom na “Choose a Simple Image”.

Nakon što ste odabrali sliku kliknite na “Add Bio”, tu napišite nešta kratko o sebi u par rečenica. Nemojte se oko toga mučiti, napišite šta god i kliknite na dugme “Save & Add To Profile”.

Zatim kliknite na “Set Goals”. Tu odgovorite na 3 pitanja oko toga koliko bi ste želeli da zaradjujete novca sa vašom stranicom. Samo sa strane upišite cifru i kliknite na dugme “Post your goals”.

Pitanja su:

  1. Koliko biste voleli da zaradjujete mesečno?
  2. Koliko novca mesečno bi vam bilo dovoljno da živite srećno?
  3. Koliko sati nedeljno ste voljni da odvojite kako biste postigli te ciljeve?

Nakon što odgovorite na ta tri pitanja i kliknuli na “Post your goals”, uredjivanje vašeg naloga je završeno i sada možete napraviti vašu stranicu. Idemo na sledeći korak.

Korak 3 – Napravite Stranicu Na Internetu

Sada ćemo napraviti stranicu u nekoliko klikova, sve je ovo potpuno besplatno i stranica će biti na besplatnom domenu.

Kada ste na svom WA profilu, kliknite na “Websites” iz glavnog menija, pa na “Site Builder”, slika dole:

Kako napraviti stranicu na internetu besplatno u 3 koraka - Wealthy Affiliate Site Builder

Zatim kliknite na “Free Domain”, to je za besplatan domen, slika dole:

Kako napraviti stranicu na internetu besplatno u 3 koraka - Wealthy Affiliate Free Domain, besplatan domen

Otvaraju vam se dva polja gde trebate u polju 2 upisati ime vašeg domena, a u polju 3 ime vaše stranice. U suštini trebalo bi oba dva polja da budu sa istim upisom.

Domen je adresa vašeg sajta i mora biti malim slovima sve spojeno, dakle ako ime vašeg sajta sadrži dve ili više reči, sve to spojite u polju 2 malim slovima. Na primer ako će ime vaše stranice biti “Kuhinja Boki” tada u ime domena upisite “kuhinjaboki”, evo primera na slici:

Kako napraviti stranicu na internetu besplatno u 3 koraka - Wealthy Affiliate Site Builder, Domain Name, Site Name, Ime sajta

Zatim kliknite na dugme “Build my website”.

Sačekajte da se sajt kreira i da vam se pojavi prozor gde piše “Awesome, Your Website is Installed and Ready to Go!”. To znači “Sjajno, vaša stranica je instalirana i spremna”. Slika dole:

Kako napraviti stranicu na internetu besplatno u 3 koraka - Wealthy Affiliate Site Builder, Website URL, Adresa stranice sajta

To je to, čestitam vam, napravili ste vašu stranicu na internetu i sada je ona dostupna sa bilo kog uredjaja na internetu. Naravno ona sada izgleda veoma prosto sa malo elemenata, što ćete vi naravno kasnije uredjivati i ulepšavati.

Adresu vaše stranice vidite gde piše “Website URL” slika gore.

Sada vam preostaje da uredjujete vašu stranicu po vašem ukusu i vašoj želji.

To ćete raditi kada kliknete na plavo dugme “Login Now”, slika gore. To će vas prebaciti na WordPress editor, gde vam se sa leve strane nalazi glavni meni odakle ćete uredjivati vašu stranicu.

Preporučujem da odgledate Trening na WA platformi koji vam upravo to objašnjava, kako da napravite vašu stranicu, kako da je uredjujete i kako da zaradjujete sa njom.

Da biste pristupili treningu kliknite na “Training” iz glavnog menija na WA platformi, pa zatim na “Level 1: Getting Started”, slika dole:

Kako napraviti stranicu na internetu besplatno u 3 koraka - Wealthy Affiliate Site Builder, Trening, Kurs

Trening će vas svemu naučiti šta i kako se radi, napravljen je sa video i pisanim materijalom, vrlo detaljno objašnjeno. Ja sam ovaj svoj blog započeo upravo na taj način.

Sada da vidimo kako da nadogradite vašu stranicu na plaćenom domenu i hostingu, upravo kao ova moja koju upravo čitate. Naravno ne morate ako ne želite, vaša stranica može ostati na besplatnom domenu doživotno.

Nadogradite Vašu Stranicu Na Plaćenom Domenu i Hostingu

Verovatno vam nije jasno šta je domen, a šta hosting, pa ću vam prvo to objasniti.

Domen se plaća da bi adresa vaše stranice izgledala profesionalno, sa nastavkom .com, .rs, .net šta god želite.

Hosting se plaća za čuvanje vaše stranice na serverima na internetu, da bi vaša stranica bila sigurna i bezbedna od hakera, da bi dobila maksimalnu brzinu učitavanja i još mnogo toga. Detaljnije o tome šta je hosting, a šta domen pročitajte u ovom članku:

Šta Je Domen, A Šta Hosting – Koja Je Razlika?

Da biste nadogradili vašu stranicu, najbolje je da iskoristite promociju na WA platformi koja traje 7 dana od dana vaše registracije. Promocija vam je vidljiva na vašem WA profilu videćete je u narandžastoj boji gde se odbrojabva vreme.

Tom promocijom platićete samo hosting, a domen dobijate besplatno za godinu dana. Da biste iskoristili promociju, samo kliknite na plavo dugme “Get The Offer” u narandžasom polju, slika dole:

Kako napraviti stranicu na internetu besplatno u 3 koraka - Wealthy Affiliate Discount, promocija

Otvoriće vam se stranica gde birate koje članstvo želite. Imate Premium, Premium Plus+ i Premium Plus+ sa Serverom. Cene se razlikuju, ja lično koristim prvo najevtinije Premium članstvo. Slika dole:

Kako napraviti stranicu na internetu besplatno u 3 koraka - Wealthy Affiliate Premium Membership Subscription Discount Promocija

Takodje možete birati da li želite da plaćate mesečno ili na godinu dana. Ako platite na godinu dana imate popust. Recimo ako plaćate Premium mesečno, to košta 49$ mesečno. Ako plaćate Premium na godinu dana koštaće vas 497$, što je 41,42$ mesečno.

Kada izaberete koji ćete paket kliknite na dugme “Get Premium” što će vas odvesti na stranicu za plaćanje. Slika dole:

Kako napraviti stranicu na internetu besplatno u 3 koraka - Wealthy Affiliate Premium Membership Pay nacin placanja

Možete platiti karticom, PayPal-om, ili WA Kreditima. WA kredite još uvek nemate oni su dostupni samo Premium članovima koji se zaradjuju ostavljanjem komentara na tudjim stranicama i na još neke načine.

Dakle sada možete birati izmedju kartice ili PayPal-a. Ako izaberete plaćanje karticom, popunite tražena polja, broj kartice, datum isteka, 3 broja sa poledjine, vaše puno ime, zemlja i adresa. Kada popunite polja kliknite na plavo dugme “Complete Purchase”. Ispratite dalje korake potvrdite i to je to.

Ako plaćate PayPal nalogom, izaberite PayPal, unesite email adresu koju koristite za vaš PayPal, izaberite zemlju i kliknite na dugme “Continue To PayPal”. To će vas odvesti na PayPal da se ulogujete i potvrdite kupovinu.

Kada završite plaćanje, postali ste Premium član na Wealthy Affiliate platformi, dobili ste besplatan domen za vašu stranicu i imate hosting za vašu stranicu dokle god ste Premium član.

Premium članstvom otključavate ceo trening na platformi što preporučujem da obavezno ispratite, dobijate besplatan alat za pretraživanje ključnih reči i još mnogo toga. Proučite platformu i videćete koje sve benefite imate.

Zaključak

Čestitam vam, ako ste ispratili ova tri koraka, sada imate svoju stranicu napravljenu i prisutnu na internetu, tako da svako, iz bilo kog dela sveta, može da joj pristupi.

Objasnio sam vam u tri jednostavna koraka kako napraviti stranicu na internetu, detaljno sam svaki korak i svaki klik slikao gde treba da kliknete, tako de nećete imati problema.

I naravno ako imate bilo kakvih pitanja ili nešta niste uspeli da uradite, pišite mi ispod u komentarima, pomoći ću vam.

Platformu koju ja koristim za svoju stranicu je Wealthy Affiliate, to je ujedno i zajednica ljudi kao vas i mene, koji uče kako da naprave stranicu i uče kako da od nje zaradjuju. Tamo možete komunicirati i sa ostalima, platforma je odlična, tako da je toplo preporučujem. Pročitajte ovaj članak o njoj:

Moje Wealthy Affiliate Iskustvo – Kakva je Kompanija

Platforma sadrži detaljan kurs (trening) koji vam pokazuje detaljno kako se pravi stranica i kako se od nje zaradjuje novac. Sve je lepo objašnjeno kako pisanim tako i video materijalom.

Sve najbolje od mene i pozdrav,

Saša,

Kreator bloga www.tvojaonlinezarada.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *